Svenskt julpyssel – en exotisk export?

Nyligen släpptes boken A Swedish Christmas : simple Scandinavian crafts, recipes and decorations av Caroline Wendt och Pernilla Wästberg.
(Svenska originalet utkom 2012 med titeln: Jul med glitter, godis och grönt)Wendt

 

Här får engelskspråkiga läsare lära sig vad man kan göra för att få till en exotisk svensk jul!
Man tillverkar pepparkaksgubbar bland annat som placeringskort, julgransdekorationer och grytlappar eller grytunderlägg, man lär sig att virka jultomtar eller att göra tomtar av tandpetare (doppa i nagellack och rita dit mun och ögon) och använda för att ta plockmat, man stickar granna kulor till granen, man gör adventskalendrar med paket, lyktor av gamla plåtburkar, julkransar och mycket annat …

 

Den svenska boken finns att låna på nästan 140 folkbibliotek. Den engelska översättningen finns på bibliotek i Australien, Nya Zeeland, USA och Storbritannien, och i Sverige kan du låna fram den på Nordiska museet eller på Kungliga biblioteket (som läsesalslån).

På KB samlar vi in översättningar av svenska författare och böcker om Sverige/svenska förhållanden på främmande språk till vår speciella samling Suecana extranea.

Vi är alltid tacksamma över att få kännedom om böcker till Suecana extranea, som inte redan finns i KB. Sök gärna i Suecana-bibliografin i LIBRIS!

Välkommen med tips till: suecana[snabel-a]kb.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Suecana och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.