”Vetenskap som inte är synlig existerar inte” – Redalyc

Det här är den första artikeln av tre som presenterar spansk-portugisiska e-tidskriftsdatabaser.

Redlyc nås via Lbris

Redlayc nås via Libris

Först ut är Redalyc, en akronym för Red de Revistas Científicas de América Latina, el Caribe, España y Portugal (Vetenskaplig tidskriftsdatabas från Latinamerika, Karibien, Spanien och Portugal)

Det är en elektronisk tidskriftsdatabas som innehåller cirka 900 vetenskapliga tidskrifter, mer än 25000 nummer och över 300.000 artiklar i fulltext fritt tillgängliga (Open access) via Internet över hela världen. Användarna kan alltså läsa, ladda ner, kopiera, sprida och länka texter för fria och legitima ändamål.

Projektet drivs av Autonoma universitet i Mexiko (UNAM) i samarbete med flera akademiska institutioner i Latinamerika, Spanien och Portugal. Redalycs motto är ”Vetenskap som inte är synlig existerar inte” och databasen är en viktig resurs för forskare som läser och publicerar skrifter enbart på spanska eller potugisiska. Initiativet bidrar även till att bryta den anglosaxiska dominansen i den vetenskapliga publiceringen på Internet.

Gratis e-tidskrifter på läsplattan.

Gratis e-tidskrifter på läsplattan.

Svenska forskare, studenter och intresserad allmänhet som har behov av information om digitala tidskrifter i fulltext på spanska och potugisiska inom humaniora och samhälsvetenskap kan nå Redalyc via den svenska nationella katalogen Libris (ca 600 e-tidskrifter) Det går också att ladda ner en applikation till mobil eller läsplatta. Redalyc finns även på facebook och twitter. Hemsida nås på www.redalyc.org

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Vetenskap som inte är synlig existerar inte” – Redalyc

  1. Pingback: Från SciELO till SciELO Citation Index (SCI). | Extranea – utländsk litteratur på KB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.