Dialnet: innehåller både tidskrifter och böcker

Det här är den tredje artikeln av tre som presenterar spanskspråkiga  tidskriftsdatabaser. De tidigare var Redalyc och SciELO.

Dialnet är en Open Accessdatabas som innehåller både tidskrifter och monografier. Universidad La Rioja är initiativtagaren till basens bildande år 2001. En webb-mätning gjord 2013 av CSIC (Spanish National Research Council) visar att Dialnet idag är en av de stora litteraturdatabaser i världen och den absolut största portalen för vetenskaplig litteratur i den spanskspråkiga världen.
imageDialnet har en aviseringsfunktion som håller användarna uppdaterade med de senaste dokumenten vilket ger bra service och ökar basens synlighet på nätet.

Portalens huvudsakliga inriktning är humanistiska ämnen men även en del litteratur rörande juridik och samhällsvetenskap finns att söka på. Dialnet har lyckats ansluta sig till flera universitet och forsknings institutioner från Spanien och Latinamerika. Förra året hade basen 1.300.000 användare, 4 miljoner artiklar och 24 miljoner aviseringar.
Dialnet är en integrerad del av Libris men det kan även nås direkt på http://dialnet.unirioja.es

Den spanska vetenskapliga litteraturen är en viktig del av forskningen i världen idag. Under 2000-talet har det utvecklats en mängd av portaler och databaser för information och litteratur. I den här bloggen har vi tidigare presenterat två viktiga baser som vi hoppas kan hjälpa svenska forskare, studenter och allmänheten att göra bra litteratursökningar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.