Svensk litteratur på export

Foto: Kungl. biblioteket

Vilken genre säljer bäst utomlands just nu? Är det viktigt att ha en litterär agent? Vilken roll spelar översättaren? Varför översätts så mycket från svenska? Vilken betydelse har litteraturpriser för försäljningen utomlands? I vilket land är svensk litteratur störst? Och vad gör KB med alla dessa översättningar?

Om du vill ha svar på dessa frågor, kom till vår monter på bokmässan i Göteborg. På torsdag 25 september kl 12.45 diskuterar vi allt detta under rubriken Vad blir nästa våg? – Ett samtal om svensk skönlitteraturs framgångar utomlands tillsammans med författaren Catharina Ingelman-Sundberg, översättaren och chefredaktören Sarah Death samt litteraturforskaren Karl Berglund.

Hela mässprogrammet från KB kan du se här.

Foto: Kungl. biblioteket

Jonas Jonasson i översättning. Exempel på suecana-material. (Foto: Kungl. biblioteket)

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Suecana och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.