KB:s julklapp till användarna – Literaturnaja gazeta Digital Archive

Свершилось! Юрий Гагарин открывает новую эру. Первая полоса "Литературной газеты" от 13 апреля 1961 года.  Den 13 april 1961

Свершилось! Юрий Гагарин открывает новую эру. Первая полоса ”Литературной газеты” от 13 апреля 1961 года. Första sidan av Literaturnaja gazeta, 13 april 1961

Literaturnaja gazeta Digital Archive är inte enbart ett tidningsarkiv som innehåller alla numren av den ryska konst- och litteraturtidningen Literaturnaja gazeta från 1929 till 2013 utan också KB:s julklapp till sina användare. I det digitala arkivet kan man hitta recensioner, delar av litterära verk men också artiklar om ekonomi, sociologi, etik. Vidare finns det en stor samling av humoristiska och satiriska bidrag.

År 1947 förvandlades Literaturnaja gazeta från en rent litterär tidning till en bredare tidning med sociopolitiska inslag. På initiativ av Aleksander Tjakovskij blev tidningen landets första ”tjocka” tidning. Tidningen ges fortfarande ut och utkommer en gång i veckan med en upplaga på 136 000 exemplar.

Är man intresserad av hela den ryska tidningsutgivningen kan man samsöka i Pravda, Izvestija och Literaturnaja gazeta via EastViews sökplattform. För att få åtkomst till databaserna måste man befinna sig på KB.

God jul och gott nytt år!

01Jan1960

Första sidan av Literaturnaja gazeta, 1 januari 1960

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.