Aftenposten 1860-2014 i digital form

Aftenposten_logoNorska nationalbiblioteket har gett KB tillgång till Aftenposten i digital form från starten 1860 fram till den 11 december 2014. Aftenposten grundades av Christian Schibsted i maj 1860 – till en början under namnet Christiania Adresseavis – och ges ut i Oslo. Aftenposten är idag Norges näst största dagstidning och betecknas som oberoende konservativ. Morgonutgåvan utkommer alla dagar i veckan och kvällsutgåvan utkommer tisdag till torsdag.

För att söka i Aftenposten går man till Det digitale nasjonalbiblioteket och väljer ”Avansert søk”. Därefter klickar man på ”Aviser” och väljer ”Tittel: Aftenposten” i rullgardinsmenyn (se bild nedan). Man kan sedan söka på specifika datum, ord eller fraser.

För att få åtkomst till Aftenposten måste man befinna sig på KB. Nya nummer av Aftenposten finns i databasen Retriever.

Aftenposten online

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.