Tre nya databaser

KB:s låntagare har nu tillgång till tre nya fulltextdatabaser: Academic Search Premier, Historical Abstracts with Full Text och Encyclopaedia of Islam.

TidskrifterAcademic Search Premier innehåller över 4 700 e-tidskrifter inom många ämnesområden, däribland historia, litteratur- och konstvetenskap, religion och filosofi. Majoriteten av tidskrifterna är peer-reviewed.

Historical Abstracts with Full Text innehåller ca 540 e-tidskrifter och 140 e-böcker inom ämnet historia. Dessutom indexeras ca 2 700 tidskrifter på 40 olika språk.

Båda databaserna är tillgängliga såväl på KB som externt via lånekortsinloggning och samsökning kan göras med övriga databaser på plattformen EBSCO Host. Samtliga e-tidskrifter kommer också att finnas i Regina och Libris. Mer information om databaserna finns här:

Academic Search Premier

Historical Abstracts with Full Text

Encyclopaedia of IslamEncyclopaedia of Islam är ett uppslagsverk om alla aspekter av den islamska världen. Här behandlas alltifrån historia, politik och religion till geografi, flora och fauna. Den första upplagan gavs ut 1913-1936. KB:s låntagare har tillgång till andra upplagan (1955-2005) inklusive ordlista och index samt tredje upplagan (2007-) och Historical Atlas of Islam. Sammanlagt omfattar uppslagsverket över 11.000 artiklar. Encyclopaedia of Islam är endast tillgänglig inom KB.

God Jul och Gott Nytt År!
önskar bloggarna på Extranea

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.